Mörkläggning. Nazismen och motståndet i Norrköping 1933–1945

Min ambition har varit att skildra hur andra världskriget och beredskapstiden speglades i en större svensk stad. I min barndoms stad. Fokus ligger på lokala personligheter och händelser i arbetarstaden Norrköping, och jag tar upp de ”små” personliga erfarenheterna. Berättelser som varit glömda och gömda. Tills nu.
 
Läsaren får möta nazismens och Nazitysklands sympatisörer, demokratins företrädare, de aktiva motståndarna och självuppoffrande hjälparna under krigsårens vardag. Ur den lokalhistorien lyfter jag fram händelser och följer personer och familjer. I första delen av boken berättar jag om lokala nazister, nazityska agenter och kappvändare som efter kriget anpassar sig på nytt. 
 
Därefter tecknar jag ett antal angelägna porträtt av de antinazistiska eldsjälarna, de som gjorde skillnad i lokalsamhället.
Avslutningsvis lyfter jag fram människor som flydde från Nazityskland av olika anledningar, och berättar om överlevande från de nazityska koncentrationslägren som anlände till Norrköping efter krigsslutet.
 
Boken fick mycket bra genomslag och första upplagan såldes snabbt slut. Beställ ditt ex från Carlssons BokförlagBokus eller Adlibris.

Website Created & Hosted with Doteasy Web Hosting Canada