Min senaste bok ”Livräddare. Bombprästen Erik Perwe på uppdrag i krigets Berlin" handlar om en grupp svenskar som gjorde motstånd mot nazityska regimen genom att gömma och rädda judiska flyktingar. Det är en ljus berättelse i en mörk tid om engagerade människor som osjälviskt valde att hjälpa och visade civilkurage i en tid när de flesta valde att göra tvärtom. Med livet som insats.
 
Under andra världskriget ledde kyrkoherde Erik Perwe ett illegalt hjälpnätverk för förföljda judar och politiska flyktingar vid Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin. Dag som natt hjälpte medarbetarna jagade människor med mat, logi och skydd. Identitetshandlingar förfalskades och flyktingar gömdes.
 
I boken skildrar jag flyktinghjälp och motståndsarbete under 1930-talet och andra världskriget, med särskilt fokus på sin morfars dramatiska år i krigets Berlin.
 
Livräddare är en reviderad och utökad utgåva av tidigare boken ”Bombprästen”, baserad på nyupptäckt källmaterial i form av predik­ningar, korrespondens och andra dokument i svenska och tyska arkiv. Hänsyn har också tagits till de senaste årens forskning om flyktinghjälpen under 1930-talet och andra världskriget.
 
Frysta ledtrådar och olösta händelser har nystats upp och tidigare namnlösa motståndsmän och flyktingöden har kunnat synliggöras och infogas i berättelsen.
 
Kyrkoherde Erik Perwe fick aldrig fullfölja sin gärning. Han omkom den 29 november 1944 när trafikflygplanet mellan Berlin och Stockholm sköts ned strax söder om Falsterbo.
 
Nya utgåvan fick bra genomslag. Beställ ditt ex från Carlssons bokförlag och via nätbokhandlarna Adlibris, Bokus eller Akademibokhandeln

Livräddare. Bombprästen Erik Perwe på uppdrag i krigets Berlin

Website Created & Hosted with Doteasy Web Hosting Canada